Ion Ceban, prezent la hramul orașului Cricova: Pentru anul 2022, pentru proiectele care urmează să fie implementate în Cricova, au fost alocate 5 mil de lei

ion_ceban_cricova

Locuitorii din Cricova sărbătoresc astăzi Hramul Orașului. Prezent la evenimentele organizate, primarul general Ion Ceban a declarat că municipalitatea investește mult în dezvoltarea suburbiilor.

„Mă bucur că am reușit să stabilim o comunicare bună cu autoritățile din toate localitățile, dar și cu cetățenii. Primăria Chișinău va susține în continuare suburbiile prin proiecte frumoase pentru oameni.

La finele anului trecut, am reușit să aducem la Cricova 12 unități noi de transport public, iar zilnic sunt efectuate peste 90 de curse, deoarece știm că foarte mulți oameni lucrează în Chișinău, copiii și studenții merg la lecții.

În Cricova avem cel mai frumos obiectiv turistic „Beciurile din Cricova”, care atrage mii de vizitatori din țară și de peste hotare. Felicit locuitorii din Cricova și le urez sănătate și succes. Tot astăzi, un cadou frumos din partea tuturor locuitorilor municipiului Chișinău este concertul cu băieții din Formația „Catharsis””, a punctat Ceban.

Pentru anul 2022, pentru proiectele care urmează să fie implementate în Cricova, au fost alocate 5 mil. 200 mii lei pentru:

  1. Construcția rețelelor de canalizare în perimetrul str. Miorița, Păcii, B.P. Hasdeu, Chișinăului, 31 August 1989.
  2. Reconstrucția instalațiilor de epurare a canalizării din oraș (etapa II).
  3. Construcția acoperișului la Gimnaziul nr. 77.

În anul 2020 au fost alocate 3 mil. 300 mii lei, care au fost investiți în construcția rețelelor de canalizare în perimetrul str. Veteranilor, Chişinăului, Albişoara, Bucuria, Lugovaia, Titov și reconstrucția iluminatului stradal.

În anul 2021 pentru Cricova au fost redirecționate din bugetul municipal 2 mil. 550 mii lei și s-a realizat:

  1. Construcția rețelelor de canalizare în perimetrul str-lor: Păcii, M. Frunze, Miorița, Minerilor, Livezilor, A. Colosov, B. P. Hasdeu.
  2. Reconstrucția sistemului de încălzire la Gimnaziul nr. 77.
  3. Construcția iluminatului stradal pe str. Chișinăului, B. P. Hasdeu, A. Colosov, Nucarilor, Iu. Gagarin, I. Creangă, Viilor. Doar pentru anul 2022, pentru dezvoltarea localităților, din bugetul municipal au fost alocate alte 101 mil. le
Logo_MAN_CEBAN