Ceban îl acuză pe vicepreședintele CEC, Pavel Postică, de minciuni și manipulare. Cerem demisia lui și a Angelei Caraman

ion_ceban_posticat

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, l-a acuzat pe vicepreședintele CEC, Pavel Postică, de minciuni și manipulare publică.

„Ieri am auzit ceva dement, vorbesc la propriu, de la vicepreședintele CEC Pavel Postică. Acest cetățean își atribui rol de judecător, de procuror de portavoce CEC, PAS. Acest individ minte cu nerușinare că Primăria Municipiului Chișinău a cheltuit bani pentru material de interes public, a zis că cineva îi face linșaj mediatic. Menționez că Pavel Postică este numit la CEC din partea Președinției și este unul din cei 6 membri delegați la CEC, de către PAS, de către caracatița galbenă”, a declarat Ion Ceban într-o declarație de presă.

Primarul general a susținut că declarațiile lui Postică sunt un fals și o manipulare și că nu fac față unui demnitar de stat.

„Declarațiile domnului Postică sunt un fals și manipulare și nu fac față unui demnitar de stat. Mai mult decât atât duce în eroare opinia publică, ceea ce este inadmisibil pentru un funcționar de rangul lui”, a spus Ceban.

Ceban a criticat și modul în care Postică a încercat să justifice decizia CEC de a sancționa Primăria Chișinău.

„Pentru a se spăla într-o formulă sau alta de acea comandă politică a Caracatiței galbene, acest individ și 6 ca și dânsul, a adoptat această decizie și a încercat să o bage la pachet cu alte acțiuni, precum că au sancționat și Bălțiul și Guvernul. În informațiile publicate de Primăria Capitalei, până la începerea perioadei electorale, nu găsiți nicăieri „Primarul capitalei, Ion Ceban sau MAN”. Nu le puneți la pachet în mod intenționat. Ați făcut-o de cacao și acum mod intenționat încercați să spuneți că nu miroase. În cazul celor de Bălți au fost imagini publicate, iar în cazul Guvernului, Guvernul a încălcat legea în perioada electorală. Noi nu am făcut nimic în perioada electorală. Vă rog să nu inventați ceva.”, a spus Ceban.

Primarul general a anunțat că va depune o sesizare la Consiliul de Etică a Procuraturii și că va transmite această informație tuturor misiunilor de observare și instituțiilor internaționale.


„Pentru prostiile declarate de către Pavel Postică, vom depune o sesizare la Consiliul de Etică a Procuraturii și vom transmite această informație tuturor misiunilor de observare și instituțiilor internaționale. Ceea ce face Postică este inadmisibil. În funcția pe care sunteți, nu veți fi toată viața. Nu vă faceți de râs.”, a spus Ceban.

Ceban a cerut demisia președintei CEC, Angela Caraman, și a vicepreședintelui Pavel Postică.


„În general după aceste declarații, Angela Caraman, membrul PAS, care este președinte în CEC, trebuie să își prezinte demisia. Atât dumneaei cât și acest cetățean care a spus fals în declarațiile public, minciuni și manipulare publică”, a spus Ceban.

Logo_MAN_CEBAN