Ceban: Lucrările de reabilitare a stadionului de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” sunt pe ultima sută de metri

ion_ceban_stadion

Lucrările de reabilitare a stadionului de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” sunt pe ultima sută de metri.

Potrivit primarului general Ion Ceban, al doilea stadion de fotbal din totalul celor şase din cadrul instituţiilor de învăţământ din capitală, care sunt renovate de municipalitate, va fi dat în exploatare în curând.

„Direcția generală locativ-comunală și amenajare a efectuat lucrări de reabilitare a suprafeței stadionului, instalând şi un sistem modern de iluminat. Totodată, partenerii noştri de la Federaţia Moldovenească de Fotbal au pus la dispoziţie învelişul artificial pentru teren. Costul lucrărilor este de circa un milion de lei, bani din bugetul municipal. Amintesc că la începutul acestei săptămâni am inaugurat stadionul de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, iar în prezent în proces de renovare sunt terenurile de fotbal ale liceelor „Gaudeamus”, „Nicolae Iorga”, „George Călinescu” şi „Liviu Deleanu”.

La fel, Liceul Teoretic ,,Nicolai Gogol” este una din cele 14 instituţii de învăţământ din capitală care au fost incluse în cadrul Proiectului “Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău” lotul doi și trei”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că lucrările de intervenție constau în măsuri de izolare exterioară a clădirilor (pereți, acoperiș, subsol); înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilație cu recuperarea căldurii; înlocuirea sistemelor termice; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; sisteme de contorizare inteligentă, restabilirea rețelelor inginerești.

Amintim că activități similare sunt desfășurate în cadrul primei tranşe a contractului semnat în octombrie 2020, care prevede implementarea măsurilor de eficiență energetică și la 6 grădinițe din municipiu (nr. 127, 225, 112, 34, 146 și 167) şi trei spitale (IMSP ”V. Ignatenco”, IMSP SCM ”Sfânta Treime” și IMSP SCM nr.1.

„Proiectul a stagnat mulți ani, iar în anul 2020 am reușit să-l relansăm. Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de EURO şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD/BEI și Fondul pentru energie E5P”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN