Ion Ceban: O delegaţie a Asociației Administratorilor Publici din România se află într-o vizită de studiu la Chişinău

ion_ceban_romania

O delegație oficială a Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRO) în frunte cu președintele Marian Florea şi directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui se află în vizită la Primăria Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, discuţiile s-au axat pe instituirea conceptului de administrator public în cadrul APL-urilor, experiența României și perspectivele în acest sens pentru Republica Moldova, dar şi aspectele legale şi practice necesare pentr a fi respectate la crearea acestei funcţii.

„Instituția de Administrator Public reprezintă o instituție relativ nouă, care se dezvoltă dinamic în multe țări ale Uniunii Europene și care a fost preluată din sistemul american și englez al APL unde se numeşte – ”City manager”. Potrivit experienţei ţărilor care au delegat un ,,City manager” pentru administrarea problemelor din localitate, acestea au atras mai multe investiţii, au contribuit la dezvoltarea economică a oraşelor şi satelor, au reuşit să stabilească relaţii externe cu partenerii şi au soluţionat eficient probleme ale APL-urilor”, a declarat Ceban.

Edilul spune că orice schimb de experiență este binevenit pentru capitală.

pentru_md