Ceban: Pentru dezvoltarea copiilor din Budești, Primăria Chișinău a alocat 1 milion de lei pentru infrastructură destinată lor

ion_ceban_budesti

Primăria Chișinău a investit peste un milion de lei în proiectele de modernizare a infrastructurii destinată copiilor și tineretului din Budești

Primăria municipiului Chișinău a investit aproape 600 000 de lei în lucrările de reparație a Liceului Teoretic „Budești”, unde învață în jur de 500 de elevi, iar alte peste 167000 de lei au fost alocate din bugetul local. Cifrele au fost oferite de edilul Ion Ceban, care susține că proiectele nu se opresc aici.

Din banii achitați de municipalitate a fost renovat acoperișul clădirii și schimbate geamurile. Pentru aceste lucrări din bugetul Capitalei au fost cheltuite 490 de mii de lei.

De asemenea, municipalitatea, potrivit lui Ion Ceban, a acoperit și cheltuielile pentru reparația sălii sportive din incinta liceului. Lucrările au costat 99 500 de lei.

Totodată, din banii alocați de Primăria capitalei, la Centrul pentru Copii și Tineret, și Muzeul din localitate a fost reparat acoperișul, schimbate geamurile și ușile. Investiția Primăriei Chișinău în aceste lucrări a fost de 300000 de lei.

Edilul Ion Ceban a mai precizat că alte 200000 de lei au fost alocate din bugetul municipal pentru amenajarea în preajma Centrului pentru Copii și Tineret a unui teren de volei, baschet și fotbal de plajă. Contribuția locală în acest proiect a fost de 145 000 de lei.

În perioada 2020-2022, din bugetul municipal au fost alocate peste 10,3 milioane de lei în proiectele de dezvoltare a infrastructurii din suburbia Budești.

Logo_MAN_CEBAN