Noi evenimente sportive susținute de Primăria Capitalei. Ceban: În capitală se organizează „Europe Triatlon Junior Cup Chisinau”, la care vor participa copii din mai multe țări

ion_ceban_triatlon

Primăria Chișinău, împreună cu A.O. „Sporter” și Federația Națională de Triatlon din Republica Moldova, efectuează lucrări de modernizarea a zonei de agrement din Parcul „La Izvor”. Edilul Capitalei susține că aceste lucrări fac parte dintr-un proces de pregătire pentru evenimentul sportiv „Europe Triatlon Junior Cup Chisinau”, care va fi organizat, în premieră, în Republica Moldova.

Este vorba de o competiție unde vor participa peste 100 de sportivi juniori din 11 țări, cum ar fi România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Estonia, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Serbia, Turcia și Ucraina.

Ion Ceban precizează că acum este amenajată plaja, unde sunt necesare aproximativ 60 de tone de nisip.

Evenimentul va avea loc duminică, 7 august, în Parcul „La Izvor”, iar o conferință de presă dedicată competiției va fi susținută astăzi la ora 17:00.

Potrivit programului, anunțat de Ion Ceban, mâine, după-amiază, va începe deja înregistrarea participanților și vor avea loc și primele antrenamente. Programul competiției din 7 august ptrevede că la ora 07.00 va fi dat start categoriei de juniori fete, după care urmează băieții, la ora 09.00. La 11.30 este dat startul pentru copii, iar l 13.00 – pentru șatefatele mixt juniori.

Ceremonia de premiere se va organiza după fiecare start, pe categoriile menționate. Potrivit lui Ion Ceban, suma alocată prin cofinanțare de către Primăria Capitalei este de peste 245 de mii de lei.

Logo_MAN_CEBAN