Ceban:„Peste 5 mii de absolvenți au participat la evenimentul organizat de Primăria Chișinău”

ion_ceban_gala_4

Atmosferă incendiară în parcul „La izvor” din sectorul Buiucani al capitalei. Peste 5 mii de absolvenți ai ciclului gimnazial și liceal au cântat și dansat tinerețea, în cinstea finalizării examenelor. Deși guvernarea a criticat decizia Primăriei Chișinău privind organizarea „Gala Absolvenților – 2022”, fericirea tinerilor, profesorilor și părinților prezenți la concert, a vorbit de la sine.

„Este o premieră un astfel de eveniment la Chișinău, vrem să le spunem un nou drum bun în viață împreună cu directorii, profesorii și părinții. Sper că evenimentul să devină o tradiție frumoasă în fiecare an. Avem foarte mulți elevi extraordinari iar astăzi în capitală a fost organizat ultimul examen pentru clasa a XII-a. Sper că au depășit emoțiile și vor atinge cu speranță scopurile și obiectivele propuse”, a specificat primarul general, Ion Ceban.

Scopul evenimentului este stimularea, încurajarea și susținerea elevilor. În cadrul programului cultural dedicat absolvenților au fost organizate mai multe flash-mob-uri, concursuri, acompaniate de frații Advahov, trupa „Zdob și Zdub” și DJ.


Pentru asigurarea logistică a evenimentului, au fost implicate mai multe subdiviziuni municipale, participanții au fost asigurați cu apă și transport gratuit până în centrul capitalei.

pentru_md