Ceban: Rămânem sub cod roșu în sănătate publică. Rog autoritățile centrale să asigure monitorizarea și respectarea regulilor stricte la evenimente organizate de unii agenți

ion_ceban_carabineri

Capitala rămâne în stare de alertă, cu Codul Roșu activ pe tot municipiul. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, se va convoca ședința Comisiei municipale de sanitare publică unde se vor revizui mai multe decizii.

„Am demonstrat că ne putem mobiliza împreună și avem în municipiu cea mai înaltă rata de imunizare anti-Covid – peste 30% din populația generală. Avem nevoie în continuare de suportul MAI în monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv în stații și în transportul public.

Promovăm și insistăm în continuare pe vaccinare. Despre pacienții cu Covid: rămânem în alertă, deoarece un număr în creștere de internări. La Centrul COVID MoldExpo sunt în total 284 pacienți, inclusiv 267 staționar la tratament. 23 pacienți sunt în terapie intensivă în stare gravă.

La Spitalul de Ftiziopneumologie sunt internați 90 pacienți. Eforturile medicale, eforturile financiare și eforturile administrative sunt enorme. Ce ține de evenimentele publice, diferite festivaluri și concerte anunțate de unii organizatori în perioada lunii septembrie și octombrie: PMC nu poate interveni pentru a le interzice”, a punctat Ceban.

Edilul a rugat autoritățile centrale să asigure monitorizarea și respectarea regulilor stricte la aceste evenimente.

„Noi, în cadrul municipalității, am anulat multe evenimente pentru septembrie și lunile următoare, anume pentru a proteja populația, dar și pentru a da un exemplu altor organizatori și autorități”, a conchis Ceban.