Ceban: Scuar cu amfiteatru în sectorul Ciocana va fi gata până la sfârșitul anului

IMG_20230912_182636_130

Lucrările de amenajare a scuarului cu amfiteatru din sectorul Ciocana sunt în plină desfășurare și că acesta va fi gata până la sfârșitul anului. Cel puțin asta a spus edilul Ion Ceban.

„Scuarul cu amfiteatru din sectorul Ciocana este în plin proces de amenajare. După finalizarea lucrărilor de construcție, zona de recreere din bd. Mircea cel Bătrân 4/3, va fi centrul vieții culturale din sector”, a declarat Ceban într-o postare pe Facebook.

El a spus că lucrările presupun construirea pereților de sprijin pentru amfiteatru, repararea scărilor care duc către LT “Gaudeamus” și amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesități speciale, pavarea trotuarelor, instalarea mobilierului urban, instalarea rețelelor de iluminat nocturn.

„Iar pentru că în preajmă sunt mai multe instituții de învățământ: LT “Gaudeamus”, LT “Dacia”, Aleea Școlarilor și grădinița de copii, dar și blocuri de locuit, vor fi amenajate zone de fitness, terenuri de joacă pentru copii și va fi montată o tablă de şah”, a mai spus Ceban.

Primarul general a mai declarat că, deși acum doi ani pe acest spațiu verde nu era nimic, acum va deveni un loc de recreere și de divertisment pentru locuitorii din sectorul Ciocana.

„Sunt convins că acest scuar va fi un loc de atracție pentru toți locuitorii din sectorul Ciocana și nu numai. Este un loc frumos, bine amenajat, care va fi un centru de viață culturală pentru toți cei care locuiesc sau vizitează capitala noastră”, a spus Ceban.

Lucrările de amenajare a scuarului sunt realizate de Primăria municipiului Chișinău, cu fonduri din bugetul local.

Logo_MAN_CEBAN