Noi măsuri luate de primarul Ion Ceban: Persoanele care vor avea temperatură mai mare de 37,1 grade Celsius le va fi interzis accesul în magazine

ion_ceban_stai_acasa

Persoanele care vor avea temperatură mai mare de 37,1 grade Celsius le va fi interzis accesul în magazine. O dispoziție în acest sens a fost semată de către edilul capitalei, Ion Ceban, în urma decizie Comisiei Situației Excepționale a Primăriei Chișinău.

Potrivit dispoziției, hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de cartier din municipiul Chișinău sunt obligate „să realizeze în permanență controlul clienților și angajaților prin măsurarea temperaturii cu ajutorul instrumentelor de termo-scanare, precum și a stării generale de sănătate a fiecăruia dintre angajați, în momentul venirii la muncă”.

De asemenea, în magazine este obligat ca perioadic să fie efectuată dezinfectarea suprafețelor și evitarea aglomerării.

De precizat că în fiecare dimineață autoritățile publice locale dezinfectează străzile, curți și scări de bloc. În ultima perioadă au fost luate măsuri drastice de prevenire a răspândirii Covid-19 precum: scoaterea taxatorilor din transportul public, restricțioanarea transportului public, procurarea testelor și nu în ultimul rând, transportarea a 600 de medici la locul de muncă, prin organizarea transportului pentru aceștia.

Logo_MAN_CEBAN