Chișinău, colaborare cu Județul Suceava. Ceban, despre acordul semnat și planurile de dezvoltare

ion_ceban_suceava

O nouă cooperare pentru municipiul Chișinău! De astăzi, capitala va colabora și cu județul Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul general Ion Ceban, care afirmă că în cadrul vizitei de astăzi a semnat o înțelegere de dezvoltare a relațiilor de colaborare, bazate pe respect, sprijin reciproc în soluționarea unor probleme de interes comun.

„Cooperarea va consta în schimburi de informații și de experiență, realizarea de proiecte sau programe comune în următoarele domenii: administrație publică locală, urbanism, mediu, economie, comerț, educație, cultură și sport. În cel mai scurt timp ne propunem ca împreună să realizăm câteva proiecte frumoase în domeniul economiei, educației și culturii, iar un grup de lucru de la Chișinău curând va veni la Suceava.

După semnarea înțelegerii am discutat cu mai mulți reprezentanți de instituții din Suceava despre idei și proiecte, precum: reabilitarea în comun a Muzeului „Grigore Vieru” de la Chișinău, crearea unui program de simulare pentru pregătirea de examenele de bacalaureat, dezvoltarea serviciilor de educație pe parcursul vieții și a serviciilor pentru copii care au nevoie de ajutor, colaborarea între școlile de meserii, dezvoltarea turismului și atragerea de investiții”, a declarat Ceban.

Primarul a subliniat că este bucuros că Primăria Chișinău reușește să dezvolte relații de colaborare cu mai multe țări, orașe, capitale, regiuni și județe, aceasta fiind o bună oportunitate pentru capitala Republicii Moldova să-și dezvolte potențialul în toate domeniile.

pentru_md