Chișinăul aderă la campania globală „Înverzirea orașelor”. Ceban: În perioada octombrie-noiembrie vom planta mii de arbori și arbuști pe tot teritoriul municipiului

ion_ceban_geneva_1

În cadrul vizitei de la Geneva, primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu secretarul executiv al Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), Olga Algayerova.

Aceștia au discutat despre dezvoltarea economică a municipiului, despre proiecte ce urmează a fi implementate în capitală.

„Mereu am spus, având o amplasare geografică favorabilă, putem beneficia de mai multe oportunități pe plan economic. Am mai discutat și despre numeroase proiecte, cum ar fi realizarea PUG și Strategia de dezvoltare a centrului istoric al Chișinăului. Precum și despre proiecte din domeniul apă și canalizare, eficiența energetică”, a declarat Ion Ceban.

În acest sens, în contextul lansării Campaniei Globale „Înverzirea orașelor” de către (UNECE) am declarat că orașul Chișinău se va alătură acestei campanii și în perioada octombrie-noiembrie vom planta mii de arbori și arbuști pe tot teritoriul municipiului. „Îmi doresc un oraș cu arbori tineri, pentru ca cetățenii să fie în siguranță”, a punctat edilul.

pentru_md