Continuă lucrările de salubrizare în sectoarele capitalei

ion_ceban_pakat_2020

Atît timp cât condițiile meteo sunt favorabile, autoritățile publice locale continuă lucrările de salubrizare în curțile de blocuri, în sectoarele private, în zonele industriale dar şi pe arterele principale ale oraşului.

Despre aceasta anunță, pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Ceban.

”Pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare sunt mobilizați: serviciul municipal de profil, preturile de sector și gestionarii privați ai fondului locativ. Potrivit datelor, frunzişul din cele 1100 de curţi de blocuri din capitală a fost evacuat în proporţie de circa 99 la sută. Totodată, sunt efectuate zilnic lucrări de întreţinere şi salubrizare a infrastructurii rutiere” se arată în postarea edilului. De asemenea, continuă demontarea şi evacuarea dispozitivelor publicitare stradale amplasate neautorizat. În perioada următoare vor fi lichidate încă 148 de panouri publicitare stardale amplasate ilegal. În municipiul Chişinău sunt autorizate circa 1792 de dispozitive publicitare stradale, în rest sunt ilegale.

”Contăm pe atitudinea cetățenilor, dar și a agenților economici de a păstra curățenia în oraș. La fel reiterez, dispozitivele de publicitate trebuie să fie aplasate conform legii. Cele neautorizate să fie demontate şi evacuate”, a mai scris Ceban.

pentru_md