Închiderea Târgului de Crăciun 2020 din centrul capitalei

ion_ceban_tirgul_2020

Târgul de Crăciun Chișinău organizat pe durata sărbătorilor de iarnă, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” şi-a închis astăzi porţile pentru vizitatori.

În ultima seară de târg, pe scena din Scuarul Catedralei Mitropolitane a avut loc un concert cu participarea artiștilor autohtoni:„7 Klase”, „Noroc”, „Catharsis”, „DoReDos”, „SunStrokeProject”, precum și interpreții Victoria Lungu, Vali Boghean și Vitalie Dani. Seara a culminat cu tradiționalul Cinematograf în aer liber, unde au fost proiectat filmul „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri”.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a menţionat că organizarea în acest an a Târgului de Crăciun, alături de Guvern, a fost o primă experienţă realizată cu succes.

,,Am reușit să creăm o atmosferă plăcută în centrul capitalei, să amenajăm atât Piața Marii Adunări Naționale, cât și Târgul de Crăciun, astfel ca locuitorii și oaspeții capitalei să aibă parte de un program artistic bine pregătit pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Opiniile pozitive ale cetățenilor ne încurajează să realizăm mai multe lucruri frumoase. Mulțumesc tuturor pentru susținere și implicare,” a spus primarul general.

Târgul de Crăciun din centrul capitalei s-a desfășurat în perioada 21 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020. Zilnic cetățenii au avut posibilitatea să viziteze zona gastronomică, unde au fost comercializate vin fiert, ceai, cafea şi produse de patiserie. Totodată, oamenii au putut procura produse ale meșteriilor populari şi vizita casa lui Moș Crăciun, precum și alte zone de agrement pentru copii.

E de menționat că pe perioada sărbătorilor de iarnă târguri cu tematică de Crăciun au fost organizate şi în sectoarele capitalei.

pentru_md