Copii aduși de la Orfelinatul din Odesa, găzduiți cu sprijinul Primăriei Chișinău. Informația a fost publicată de Ion Ceban

ion_ceban_refugiati

28 de persoane dintre care 16 copii fără ocrotire părintească de la Orfelinatul din Odesa au fost cazați la Centrul municipal pentru copii de vârstă fragedă.
Micuții și însoțitorii acestora au fost aduși de la Casa – orfelinat din Odesa, după ce autoritățile ucrainene au decis evaluarea lor și transferul către Istanbul, Turcia.

Copiii ucraineni se află în tranzit în Republica Moldova, iar primăria municipiului Chișinău va asigura transferul lor la Aeroportul Internațional Chișinău. Este vorba atât de grupul de persoane cazat la Centrul municipal pentru copii de vârstă fragedă, dar și de un alt grup de 46 de persoane care urmează să ajungă la Chișinău, dintre care 20 de bebeluși și însoțitorii acestora împreună cu copiii lor.

La Centrul municipal pentru copii de vârstă fragedăde cazare, copiii ucraineni au parte de alimentație adaptată micuților, asistență medicală și socială, dar și perfectarea actelor. Sprijinul este acordat de Primăria Chișinău la solicitarea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Mulțumesc colegilor care astăzi s-au implicat foarte mult pentru a face toate procedurile”, a spus primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN