Ion Ceban, la plantat copaci. Obiectivul nostru major este pentru aceste săptămâni cele peste 60.000 de plantări realizate pe teritoriul municipiului Chișinău

ion_ceban_plantaci

Împreună cu mai mulți reprezentanți ai primărie, primarul general Ion Ceban a fost la trei instituții educaționale unde au plantat copaci.

„Am plecat de la Gogol. O instituție integral de către Primăria municipiului Chișinău, termoizolat după standarde absolut noi, dotate cu toate cele necesare, inclusiv cu infrastructura adiacentă stadioane. Ne am mutat aici, la Gloria, aici mai avem. Am vorbit cu domnul direct pentru că proiectul inițial a prevăzut un lucru să extindem conceptul și trebuie să finalizam și aici totul.

Suntem în sectorul Botanica, la strada Teilor. Aici. La fel au avut loc reabilitări începând cu o parte a trotuarelor, amenajarea parcărilor, carosabil. Intrăm în subteran, acolo sunt lucrări pe Dacia și multe, multe altele.

La fel, a fost termoizolat integral. Și cum spuneam, mai sunt unele lucruri pe care trebuie să le finalizăm. De aici plecam la Liceu ProSucces, o instituție educațională deschisă în premieră, partidul după ultimii 20 de ani, o instituție educațională nouă, cu o capacitate de peste 800 de locuri. Vă invităm și acolo să vedeți. Deci, toată infrastructura instituției, inclusiv reabilitarea a zonelor aferente, cum ar fi stadioanele pe care le am adus, tot nefiind planificate din start în proiect.

Astăzi suntem în toate locațiile. Obiectivul nostru major este pentru aceste săptămâni cele peste 60.000 de plantări realizate pe teritoriul municipiului Chișinău, mă refer aici la arbori și arbuști. Sunt implicați absolut toți din subdiviziunile municipale. Avem foarte mulți parteneri din zona economică, care vin, sau cu material săditor, sau cu echipele lor de plantare. Avem foarte mulți cetățeni simpli care se alătură acestei campanii. Pe oricine invităm. Oublicăm aceste date din timp, cu informații.

Singurul lucru care poate cumva interveni și schimba planurile pe care le avem sunt condițiile climaterice. De exemplu, ieri se discuta apa de astăzi nu este nevoie, am zis, haideți să vedem și decidem pe parcursul zilei dacă plantăm totul sau nu. Bunul Dumnezeu ne arată un timp foarte frumos. Sperăm să țină până la sfârșitul zilei, iar după asta chiar ar fi foarte binevenit să și plouă.

Plantăm în tot orașul. Deci, aici m-ați găsit astăzi pe mine, anume că la instituției de învățământ am zis că atâta timp cât suntem în zona reabilitărilor de infrastructură, este bine ca aceste cicluri să fie închise. Dar așa și cu trotuar, și cu iluminat, și cu spații verzi și tot așa mai departe. Și aici chiar se cerea o alee. Până la urmă, dacă vedeți”, a declarat Ceban.

Edilul spune că sunt că sunt peste 90 de instituții în care intrăm, în special cele care au fost afectate de intemperiile în această vară, la 9 august, atunci când a fost cel dezastru din toate punctele de vedere, în special în sectorul Râșcani și în sectorul Ciocana.

„Și acolo sunt foarte multe instituții în care venim cu copaci. Noi trebuie să reabilităm ceea ce se strică, fiindcă în rezultatul unor efecte ale naturii sau mai sunt oameni buni, care mai strict ceva, nu numa copacii.

Eu știu că noi suntem tineri atâta timp cât ne simțim bine. De asta nu contează ce vârstă avem, că o sută de ani, că aveam 30, care în 40, că avem 70. Eu știu oamenii jumătate care astăzi aleargă și sunt atât de energici încât pot foarte frumos face concurență unor persoane de vârstă tânără. Deci, repet, spiritul de a fi, a fi. Deci comportamentul contează foarte mult în această evidență. Sănătate, fericire vă doresc tuturor! Mă simt foarte bine alături de acești oameni minunați. Sper că și ei se simt foarte bine. Am înghețat un pic de dimineață, este adevărat. Da, cred că le trec pe toate”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN