Crearea locurilor de parcare în Chișinău. Ion Ceban a vorbit despre acțiunile întreprinse în acest sens

ion_ceban_parcare

Pentru soluționarea problemei lipsei locurilor de parcări în capitală, este necesară o abordare amplă, fapt de care se ocupă în prezent Primăria.

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a subliniat acest lucru într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova. Edilul a subliniat că după ce angajatul primăriei, responsabil de acest aspect, „a bătut pasul pe loc” timp de un an și jumătate, Ceban a decis că intenționează personal să soluționeze problema data.

“La momentul actual identificăm locuri pentru amenajarea parcărilor în tot orașul. Intenționăm să amenajăm locuri de parcare în curțile caselor unde au fost scoase garajele metalice. De asemenea, în parteneriat cu Universitatea Tehnică și un agent economic, în centrul Chișinăului va fi creată prima parcare modulară.

În plus, lucrăm la un studiu de fezabilitate cu privire la posibilitatea amenajării locurilor de parcare în oraș, în viitor, vor fi încheiate parteneriate public-private. În plus, au fost identificate aproape toate locurile de amenajare a parcărilor în centrul istoric al Chișinăului, se proiectează o schemă de circulație rutieră pentru această zonă, au fost lansate licitații”, a subliniat primarul capitalei.

Reamintim că pe durata ultimelor zile, primăria a eliberat două terenuri municipale din centrul Chișinăului, care au fost exploatate ilegal de un agent economic. Aceste spații au fost transformate în parcări publice pentru toți locuitorii orașului.

pentru_md