Ion Ceban: Până la sfârșitul mandatului meu, parcurile de autobuze și troleibuze din Chișinău vor fi reînnoite în totalitate

ion_ceban_transprot

Grupul de lucru, care se ocupă de achiziționarea a 100 de autobuze pentru Chișinău, se va întruni astăzi într-o ședință, iar săptămîna viitoare urmează a fi luată o decizie.
Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova de către primarul general al capitalei, Ion Ceban. Acesta se arată convins în măsură de 95% că autobuzele vor ajunge în municipiul Chișinău până la sfârșitul acestui an.

Tot astăzi, problema achiziționării a 58 de autobuze cu parcurs va fi discutată și eventual soluționată – unele dintre unitățile de transport funcționează pe benzină, altele pe motorină din clasa EURO-5 – a adăugat primarul capitalei.

Răspunzând la întrebarea dacă merită a fi procurate autobuze și troleibuze la mîna a doua, Ion Ceban a remarcat că acestea sunt moderne și confortabile, iar calitatea lor este foarte bună, parcursul nu este mare, dar în același timp sunt semnificativ mai ieftine decât cele noi, ceea ce permite răscumpărarea lor în doar câteva luni.

“Cu siguranță ne dorim cu toții să avem unități de transport noi, dar în același timp este necesar să ne uităm în buzunare, să verificăm dacă sunt destui bani acolo”, a subliniat edilul.
În același timp, Ion Ceban se arată încrezut că până la sfârșitul mandatului său de primar general, parcurile de autobuze și troleibuze din Chișinău vor fi reînnoite în totalitate.

Reamintim, pe străzile Chișinăului în curînd vor circula două troleibuze articulate, achiziționate de la o companie din Italia cu o reducere mare de cost. Acestea sunt fabricate în anul 2014, parcursul este de 200 km, adică sunt practic noi. Prețul inițial al unităților a fost de peste 700 de mii de euro, estimativ astăzi acestea ar costa 315.000 de euro. Municipalitatea le-a achiziționat cu doar 50.000 de euro.

pentru_md