Cum arată școlile care vor fi termoizolate. Ceban: Fotografiile vorbesc de la sine

ion_ceban_scolii

Un proiect „murat” mulți ani a fost scos din sertar. Este vorba de izolarea termică a instituțiilor școlare din Chișinău.

Primarul general Ion Ceban a prezentat mai multe fotografii ale școlilor care urmează să fie izolate termic în următoarele 12 luni.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns să avansăm până la această etapă. Instituțiile de învățământ beneficiare a lotului doi și trei din cadrul proiectului sunt:

  • Liceul Teoretic cu profil sportiv „Gloria”, „George Meniuc”, „Petru Rareș”, Gimnaziul-internat nr. 3, „Nicolai Gogol”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, „Nicolae Sulac”, „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”, „B.P.Haşdeu”, „V. Lupu”, „Principesa Natalia Dadiani” blocul 1 și 2, și Liceul Teoretic “Vasile Vasilache”

Amintim că activități similare sunt desfășurate în cadrul contractului semnat în octombrie 2020.
Contractul prevede implementarea măsurilor de eficiență energetică la 6 grădinițe din municipiu (nr. 127, 225, 112, 34, 146 și 167).

Totodată, la etapa de pregătire se află licitația pentru reabilitarea energetică la trei spitale: IMSP ”V. Ignatenco”, IMSP SCM ”Sfânta Treime” și IMSP SCM nr.1.

Toate obiectele menționate fac parte din prima tranșă a Proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de EURO şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN