Ion Ceban vine cu o precizare cu privire la achitarea electronică în transport: Plata nu poate fi încasată accidental de două ori

ion_ceban_tichetare

Primarul general Ion Ceban a venit cu niște explicații despre cum se plătește călătoria în transportul public folosind un terminal. Potrivit edilului, taxatorii vor avea terminale de plată şi vor ajuta pasagerii să utilizeze noul serviciu.

„Pentru a plăti taxa pentru călătorie fără numerar este suficient:

  1. Să apropiaţi cardul de plată contactless, smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia NFC de ecranul terminalului.
  2. După confirmarea plății, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat de pe card.
  3. După finalizarea plății, terminalul emite un semnal sonor și va imprima o chitanţă cu informații despre preţul, data și ora călătoriei”, punctează Ceban.

Primarul afirmă că sunt acceptate cardurile de plată contactless ale oricărei bănci din Moldova și din lume, ale diferitor sisteme de plăţi.

„Cardurile care acceptă tehnologia de plată contactless au un marcaj special – așa-numitul semn contactless. De asemenea, terminalul permite achitarea călătoriei cu smartphone-ul sau un alt dispozitiv dotat cu tehnologia NFC. De exemplu, puteți achita călătoria cu un smart watch compatibil cu Garmin Pay. Va fi posibilă şi achitarea în numerar pentru călătoria în transportul public: după primirea plăţii de la pasager, taxatorul va apropia un card special de terminal și va emite o chitanţă”, a precizat edilul.

Primarul mai punctează că nu se percep comisioane suplimentare de la pasageri în cazul plății fără numerar pentru călătorie. Preţul rămâne neschimbat: 2 lei pentru o călătorie cu troleibuzul și 3 lei pentru o călătorie cu autobuzul.

Ceban a venit cu o precizare precum că plata pentru o călătorie nu poate fi încasată accidental de două ori. Terminalul procesează câte o singură plată, emite un semnal sonor, imprimă chitanţa, după care se blochează. Pentru a se efectua o altă plată de pe același card taxatorul trebuie să inițieze din nou plata.

Logo_MAN_CEBAN