Cum s-a intervenit în capitală în ultimele 24 de ore. Ceban: 20 de autospeciale au împrăștiat antiderapant azi noapte. Edilul a cerut ca gropile apărute să fie acoperite

ion_ceban_curatenie

În această noapte toate serviciile au ieșit pentru a interveni pe străzile și trotuarele din capitală dar și suburbii. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Primarul afirmă că seara pe străzi a început a fi împrăștiat material antiderapant 20 de autospeciale.

„La curăţarea străzilor au fost implicate în ultimele 24 de ore – 21 de autospeciale. Pe parcursul zilei de ieri şi în noaptea trecută, au fost presărate 55 tone de sare şi 622 tone de amestec de sare şi nisip. De la începutul săptămânii trecute în acest sens au fost utilizate 513 tone de sare şi circa 3 mii tone de amestec de sare şi nisip. Şi la curăţarea trotuarelor şi curţilor de blocuri s-a intervenit manual, dar şi cu mai multe utilaje. De la începutul sezonului rece au fost împrăştiate 481 tone de material antiderapant și mai sunt disponibele peste 600 de tone. În stoc mai sunt și 80 de tone de nisip din anii precedenți. Ceea ce după estimările specialiștilor, este suficient pentru perioada de iarnă”, a precizat acesta.

Din cauza maşinilor parcate în curţile de blocuri, angajaţii DGLCA, intervin pe parcursul zilei, când locuitorii capitalei merg la serviciu.

De menţionat că în ultimele 24 de ore, Î.M. Regia „EXDRUPO” a intervenit şi la curăţarea a 400 de receptoare de captare a apelor pluviale. Aceste lucrări vor continua.

Edilul a punctat că sunt multe probleme, care sunt postate și pe rețelele de socializare.

„Ceea ce este foarte complicat – au apărut brusc foarte multe cratere și surpări. Rog în condițiile climaterice actuale să fie prezentat acel plan deja actualizat, ținând cont de temperaturile de afară. Să nu să se întâmple că ne ducem să reparam ceva și să fim criticați pentru faptul că s-a intervenit contrar standardelor sau contrar normelor. Mai bine să ne cerem scuze în fața locuitorilor de incomoditate de 2 sau 4 săptămâni și să intervenim atunci când este nevoie. Vreau ca acest plan să fie transparent și prezentat cât mai repede. În zonele periculoase trebuie să fie securizate aceste intervenții făcute cât se poate de calitativ. Și dacă este posibil, și dacă temperatura permite, și dacă există tehnologia pe care aplica cât se poate de repede.

Ceban a rugat cetățenii să sesizeze pe Platforma Eu.Chișinău.md pe rețele de socializare despre problemele lor. „Spre mare regret, tot orașul are nevoie de intervenție. Vom interveni”.

Logo_MAN_CEBAN