Curățarea râului Bîc, rezolvarea problemei „gunoiului”, modernizarea stației de epurare. Ceban, despre activitatea Primăriei în 2021

ion_ceban_primarii_colaborari_iasi

Anul trecut, Primăria Chișinău a desfășurat o lucrare foarte intensă pentru rezolvarea problemelor cronice ale capitalei, iar anul acesta această lucrare continuă. Despre aceasta a vorbit primarul capitalei, Ion Ceban, în timpul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

Ceban spune că Chișinăul are probleme pe care a trebuit să le rezolve timp de mulți ani.

„Anul trecut am început să curățăm și să îmbunătățim albia râului Bîc, anul acesta lucrările vor continua – în momentul de față negociam cu BERD și BEI un proiect major de curățare a albiei de la Ghidighici până la ieșirea din oraș , odată cu îmbunătățirea întregului teritoriu adiacent. De asemenea, lucrările continuă la modernizarea stației de epurare – astăzi a avut loc un dialog în Parlament pe această temă. În ceea ce privește problema cu îndepărtarea gunoiului de la Chișinău: am făcut în cele din urmă ceea ce le-au promis Tânțărenilor din 2011 liderii anteriori ai Chișinăului. Aceasta include o stație de procesare a levigatului la depozitul de deșeuri, un baraj de protecție, un drum și multe proiecte de infrastructură pentru comuna Țînțăreni. Acum avem, de asemenea, un proiect important cu BERD și BEI în acest domeniu”, a spus Ceban.

Primarul Capitalei a mai menționat că primăria a început să rezolve problema cu transportul, totuși și-a exprimat regretul că această problemă a întâmpinat obstacole – nu din vina sa.

De asemenea, prioritatea pentru primar rămâne restaurarea și modernizarea zonelor verzi ale orașului – acum se lucrează la parcuri și piețe din toate sectoarele.

În același timp, Ion Ceban a subliniat că toate proiectele pentru Chișinău, care sunt pregătite pentru implementare, sunt supuse discuției cu toate categoriile de locuitori ai orașului – oameni cu nevoi speciale, bicicliști, sportivi și altele.

Logo_MAN_CEBAN