De la bicicletă până la trotinetă este doar un pas. Ion Ceban, cu transportul „eco” spre Ministerul Finanțelor

ion_ceban_eco_transport

A lăsat mașina la birou și se deplasează cu trotineta. Este vorba de primarul general Ion Ceban, care tot mai des este văzut folosit transportul „eco”. În această dimineață, acesta, împreună cu viceprimarul Ilie Ceban au mers la Ministerul Finanțelor cu trotineta.

Ion Ceban s-a arătat de multe ori „Pentru” transportul ecologic în capitală. În această vară, acesta de multe ori a mers în inspecție pe șantiere cu bicicleta sau cu trotineta. În contextul ambuteiajelor din capitală, primarul a îndemnat locuitorii să își lasă mașina acasă și să circule cu transportul public.

„Rog atât bicicliştii, cât şi şoferii să fie mai înţelegători şi să se respecte reciproc în trafic. Vom amenaja piste pentru biciclişti pe străzile şi aleile care se repară în prezent sau urmează a fi reabilitate. Amenajarea pistelor pentru biciclişti este parte a Planului de mobilitate, care este gândit actualmente la nivel de municipiu Chişinău. La fel, vom amenaja şi parcări pentru biciclete”, a scris Ion Ceban anterior într-o postare pe Facebook.

Edilul capitalei afirmă că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, municipalitatea este în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

Logo_MAN_CEBAN