Municipalitatea și-a întors 6 hectare de teren în proprietate, după ce 5 ani au fost în arendă abuzivă în gestiunea unui SRL

ion_ceban_primari_sedinta_

Consiliul Municipal Chișinău a întors municipalității două terenuri cu o suprafață totală de 6 hectare. Potrivit proiectului de decizie, este vorba de două terenuri din sectorul Ciocana de pe strada Bucovina, asta după ce Judecătoria Centru, în 2013 a obligat Primăria Chișinău să transmită aceste loturi în arendă funciară pentru un termen de 5 ani, către SRL „Green Hills Mall”.
Astfel, 34 de consilieri au votat ca aceste terenuri să fie întoarse municipalității.

În cadrul ședinței, consilierii au constatat expirarea termenului de 5 ani, stabilit în 2013 de judecată.
Ulterior, Direcția asistență juridică va asigura din punct de vedere legal ca aceste terenuri să fie transferare municipalității, iar responsabil de monitorizare va fi viceprimarul Ilie Ceban.

Această decizie a CMC poate fi contestată în judecată în termen de 30 de zile.

Primarul general Ion Ceban s-a arătat de multe ori indignat de faptul că foarte multe proprietăți ale capitalei au fost înstrăinate sau date în arendă, iar în urma acestor acțiuni a avut pierdut Primăria Chișinău.

În această săptămână, edilul a avut o întâlnire cu reprezentații Agenția Proprietății Publice, unde s-a convenit ca să facă o listă cu proprietatea municipalității, care să fie delimitată de proprietatea statului.

Logo_MAN_CEBAN