Delegații din Cernăuți și Mannheim în vizită la Primăria Capitalei

ion_ceban_cernauti

Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită 2 delegații din orașele Cernăuți, Ucraina și Mannheim, Germania.

Oaspeții se află zilele acestea la Chișinău pentru a participa la ședința de lucru pentru prezentarea rezultatelor proiectului implementat în capitală – reabilitarea scuarului public „George Coșbuc”, în cadrul proiectului trilateral:  Mannheim – Chișinău – Cernăuți, „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul. ” (2017-2019).

Edilul capitalei a mulțumit Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, pentru finanțarea proiectului trilateral, precum și partenerilor pentru realizarea cu succes a proiectului desfășurat în capitală. Ion Ceban și-a exprimat speranța că municipalitatea va mai avea proiecte comune, inclusiv de o anvergură mai mare.

„Salut derularea de proiecte comune, care contribuie la modernizarea orașelor și sunt în beneficiul cetățenilor, îndeosebi când inițiativele de acest fel vin de la orașele înfrățite cu Chișinăul, or, exemplul și experiența orașelor europene aduce plus valoare și ajută la schimbarea viziunilor de dezvoltare, atât pentru municipalități, cât și pentru cetățeni”, a menționat primarul general.

Proiectul privind reabilitarea scuarului „G. Coșbuc” a prevăzut reamenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, în zonă a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și montată o cișmea. Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de cca 1 milion de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

La ora 16:00 va avea loc inaugurarea oficială a scuarului „G. Coșbuc”, la care vor participa și reprezentanții orașelor partenere ale proiectului trilateral „Mannheim – Chișinău – Cernăuți, „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”. 

pentru_md