Festivalul „Te salut, CHIȘINĂU!” ediţia- I, la final. Ion Ceban: Ultima zi se va defăşura sub genericul „Odă Chişinăului”.

ioin_ceban_festival

Pentru ultima zi a Festivalului „Te salut, CHIȘINĂU!”, municipalitatea a pregătit un program deosebit. Este vorba despre evenimente culturale dedicate orașului din piatră albă. Iată care este programul zilei de astăzi, 17 iulie.


La ora 11:00 în mai multe locaţii din capitală, concomitent, vor fi organizate Flash-moburi cu genericul „Te salut, CHIŞINĂU!”. Este vorba despre aleea din bd. Mircea cel Bătrîn, Scuarul ,,Mihai Eminescu”, Parcul ,,Alunelul”, Parcul din str. M. Costin, Parcul Valea Trandafirilor la havuzul muzical.


Între orele 11:00 – 17.00 în Scuarul Catedralei Mitropolitane veţi putea veni la o Expoziţie de Artă cu vânzare cu genericul „Tezaur Folcloric”. Program artistic mai include participarea artiştilor şi interpreților de muzică populară, ansamblurilor folclorice şi etnofolclorice. Totodată vor fi organizate prezentări ale costumelor populare din colecţiile designerului autohton „Casa Cristea” și ,,Şezetoarea Basarabia”.


În paralel, tot în Scuarul Catedralei Mitropolitane din partea str. A. Pușkin în intervalul orelor 11:00 -17.00 va fi organizat Târgul ECO al producătorilor autohtoni.


La 12:00 tot în Scuarul Catedralei Mitropolitane vor cânta membrii Ansamblului etnofolcloric „Moştenitorii”, conducător artistic: Valeriu Chiper.


La Muzeul de Istorie al oraşului Chişinău la ora 12:00 – Istorii urbane: Ce se întâmplă în oraş, rămâne în oraş!


La 14:00 în Scuarul Catedralei Mitropolitane va avea loc un program distractiv pentru copii „Fetița cu surprize”.


La orele 12:00, 14:00, 16:00 din Piaţa Marii Adunări Naţionale va porni tuta turistică cu troleibuzul, cu genericul: „Chişinăul de astăzi şi de altădată”.


De la ora 13:00 până la 15:00 puteţi participa la ruta turistică pietonală, cu genericul: „Chişinăul de astăzi şi de altădată”. Punctul de pornire este Piatra de temelie a oraşului Chişinău.


În intervalul orelor 16.00 – 19:00 pe str. pietonală Eugen Doga va fi prezentată o expozitie de pictură a artiștilor plastici și elevilor Şcolilor de Arte, cu genericul: ,,Chişinău 585″.


La ora 17.00 la Cinematograful ,,Patria Loteanu” puteţi urmări filmul „Urma”, regia Dorian Boguță.


Seara va culmina la ora 19:00 cu un concert extraordinar de omagiere cu genericul: „Odă Chișinăului”. Vor evolua Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov”, Ansamblul etnofolcloric ,,Plăieșii”, Cristofor Aldea- Teodorovici Orchestra”, „Alex Calancea Band”. Concertul va avea loc pe strada pietonală Eugen Doga la intersecție cu bd. Gr. Vieru


,,Astăzi se încheie prima ediţie a Festivalului „Te salut, CHIȘINĂU!”, eveniment organizat în premieră de municipalitate cu ocazia aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Cultura, portul popular, tradiţiile şi oamenii talentaţi sunt ceea ce avem noi mai bun!” a scris pe pagina sa de facebook primarul general, Ion Ceban.

pentru_md