Forumul Educației România – R. Moldova, la Iași. Ion Ceban: Sunt abordate provocările în era digitalizării și inteligenței artificiale

ion_ceban_forum

La Iași are loc în aceste zile Forumul Educației România – Republica Moldova, ediția a III-a, care se desfășoară la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. La eveniment, municipalitatea este reprezentată de șeful adjunct al Direcției Educație, Andrei Pavaloi, și șefa Direcției pentru protecția copiilor, Tatiana Oboroc.

Într-o postare pe Facebook, primarul general Ion Ceban a declarat că în cadrul ediției a III-a a Forumului Educației România – Republica Moldova se continuă explorarea provocărilor specifice și dilemele etice pe care le ridică tranziția către digitalizare pentru a identifica practici promițătoare care să contribuie la o evaluare echitabilă și relevantă a învățării.

”În sesiunile plenare ale Forumului, experți și practicieni din domeniul educației și tehnologiei din România, Republica Moldova, Marea Britanie și Polonia vor avea intervenții valoroase despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale, la nivel teoretic și practic. Totodată, cele opt workshopuri propuse vor oferi posibilitatea cunoașterii școlilor care implementează programe inovative în ceea ce privește incluziunea, învățarea, antreprenoriatul, dezvoltarea caracterului, proiecte și implicarea în comunitate. Prin toate activitățile din cadrul Forumului, se dorește crearea un cadru propice pentru identificarea soluțiilor inovatoare, a experiențelor cu potențial de multiplicare, alături de cultivarea unei înțelegeri profunde cu privire la direcțiile viitoare de dezvoltare și colaborare dintre sistemele noastre educaționale, dintre mediul universitar și cel preuniversitar”, a declarat Ion Ceban.

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova, Liceul Teoretic Republican Aristotel Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN