Grupe de medici vor merge prin școlile din capitală și vor informa profesorii despre necesitatea vaccinării. Ceban: Alocăm bani pentru tine

ion_ceban_medicii

Guvernul impune să dea teste din bani proprii, iar primarul Ceban face campanii de informare și îi testează gratis pe profesori. Potrivit edilului, grupe de medici vor merge în fiecare scoală pentru a discuta cu profesorii și personalul auxiliar despre importanta vaccinării, iar la dorință angajații pot să se imunizeze la locul de muncă sau oriunde în cele 70 de puncte de vaccinare create de municipalitate.

„Startul a fost dat la liceele ,,Ginta Latină” din sectorul Ciocana şi ,,Petru Rareş” de la Buiucani, unde au fost invitaţi profesorii şi personalul auxiliar care încă nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Aceştia au avut ocazia să fie informaţi din prima sursă de la medicii de familie, psihologii şi responsabilii din cadrul Centrelor de vaccinare teritoriale despre necesitatea vaccinării cu scopul evitării îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi a deceselor din cauza complicaţiilor provocate de acest virus.

Profesorii sunt în prima linie la fel ca și medicii, de aceea noi vrem să-i protejăm, asigurând astfel continuitatea procesului educaţional cu prezenţă fizică la şcoală”, a declarat Ion Ceban.

Primarul spune că astfel de şedinţe de informare urmează să fie desfăşurate în perioada următoare în toate şcolile şi grădiniţele din capitală, iar la necesitate, echipele mobile de medici se vor deplasa la instituţiile de învăţământ unde vor fi doritori de a se vaccina împotriva COVID-19.

„Ulterior vom informa despre faptul cum vor fi testați profesorii”, a conchis acesta.

pentru_md