Pentru a aduce practice Europene la Chișinău și de a atrage investitori străini. Ceban, în discuții la Cluj-Napoca

ion_ceban_centrul_cluj

Bune practici din alte orașe, dar și despre atragerea investitorilor a discutat Ion Ceban cu mai mulți responsabili din administrația publică locală, reprezentanți ai mediului de afaceri și clubul investitorilor străini, pe parcursul vizitei la Cluj-Napoca.

Edilul spune că a vizitat în teren mai multe proiecte de infrastructură implementate, a discutat despre procesul de digitalizare a serviciilor, despre procesul de planificare participativă, atragerea fondurilor.

„Ne-au comunicat că unele schimbări precum reorganizarea traficului și a parcărilor, transferul la sistemul și lucrul digitalizat au fost sensibile pentru societate, dar care în timp și-au demonstrat eficacitatea.

Am discutat despre colaborarea pe mai multe dimensiuni precum și despre preluarea mai multor concepte și documente realizate de primăria Cluj.

Am convenit asupra creării grupurilor de lucru tehnice pe diferite domenii, elaborarea planurilor de acțiuni de intervenție, stabilirea unor proiecte pe care Cluj și Chișinău să le realizeze împreună”, a declarat Ceban.

Edilul punctează că este vorba de strategia de dezvoltare a orașului, planul de mobilitate urbană, strategia de transformare digitală, crearea clusterelor în domeniul inovării, hub-urilor urbane/rurale și dezvoltarea relațiilor cu suburbiile, regândirii/amenajării spațiilor publice și altele.

„La fel, ne-a fost demonstrat cum lucrează ghișeul unic, care în scurt timp urmează să-l lansăm și la Chișinău. Este foarte bine când există poliția locală cum am văzut și în Cluj, iar monitorizarea orașului în acest context este mult mai eficientă, având toate pârghiile de a depista și sancționa pe cei care încalcă legislația, având un centru de comandă de supraveghere”, a conchis primarul.

pentru_md