18 troleibuze vor fi aduse în capitală. Ceban: Primăria Chișinău a câștigat licitația din Riga

ion_ceban_trolleubus_riga

Primăria Chișinău a câștigat licitația din Riga cu privire la procurarea a 18 troleibuze la mâna a doua, care pot fi puse pe linii în capitală. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

„Suntem câștigători ai licitației de la Riga pentru troleibuzele second hand, dar diferența este de 20 de mii prețul de cumpărare și 300 de mii e un troleibuz nou, pe noi ne costă 20 de mii doar să punem un aparat de condiționat ca să fie pus în cele 102 unități care nu le avem”, a declarat Ceban.

Potrivit acestuia, un troleibuz nou de marcă Solaris costă de la 500 la 800 de mii de euro, iar Primăria Chișinău intenționează să achiziționeze 18 astfel de second-hand de la Primăria Riga, pentru aproximativ 98 de mii de euro fiecare.

„Aceste troleibuze sunt în stare foarte bună, îndeplinesc toate standardele tehnice, durata lor de serviciu este de cel puțin 7 ani. Cu greu vom putea cumpăra astfel de troleibuze noi”, a spus Ion Ceban.

De menționat că mai devreme, primarul capitalei a spus că primele 60 de autobuze noi din Chișinău pot apărea în șase luni. Mai mult, primele 5 troleibuze articulate vor fi pe străzile Chișinăului până de hramul orașului.

Logo_MAN_CEBAN