Un lot de dispozitive medicale a fost donat, astăzi lucrătorilor medicali din prima linie din cadrul SCM „Sfânta Treime”. Ceban: Acest fapt a fost posibil doar cu ajutorul partenerilor

ion_ceban_troita

Un lot de dispozitive medicale a fost donat, astăzi lucrătorilor medicali din prima linie din cadrul SCM „Sfânta Treime”. Potrivit primarului general Ion Ceban, donația vine din partea partenerilor noștri din cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Endava și este unul foarte necesară în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus crește.

Este vorba despre cinci defibrilatoare, monitoare medicale, electrocardiografe și zece pulsoximetre. Totodată, au mai fost oferite câte cinci pompe de perfuzie și pompe de injecție automată, utilizate pentru dozarea corectă a medicamentelor.

„În perioada pandemică, deloc ușoară pentru toată omenirea, ne-am conjugat eforturile întru prevenirea răspândirii infecției. În acest timp am avut susținere din partea mai multor parteneri, oameni de afaceri, organizații neguvernamentale, dar și oameni simpli care s-au alăturat în diverse campanii de susținere”, a declarat Ceban.

Echipamentele medicale le va permite cadrelor medicale să monitorizeze starea de sănătate a pacienților cu Covid-19 și să-i stabilizeze pe cei în stare critică. Valoarea totală a dispozitivelor medicale este de cca. 35.600 dolari.

„Mulțumesc din suflet tuturor pentru acțiunile întreprinse în vederea dotării instituțiilor medicale, dar și a medicilor cu toate cele necesare. Pandemia de Covid – 19 ne-a demonstrat că putem reuși doar dacă suntem uniți”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN