În cât timp vom avea autobuze noi. Ion Ceban: Astăzi va fi publicat caietul de sarcini

ion_ceban_autobuze

Veste bună pentru locoitorii capitalei. Astăzi va fi publicat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din acestă dimineață.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este preconizat ca în termen de 9 luni de a aduce toate 100 de autobuze, dar în 6 luni primele 60. Caietul de sarcini urmează să fie publicat și în jurnalul european de achiziții.

„Caietul de sarcini a fost semnat de către membrii grupului de lucru, responsabili de lansarea licitației pentru achiziționarea autobuzelor. În grupul de lucru au făcut parte membrii executivului, specialiști în domeniu care au muncit enorm, pentru ce și le mulțumesc. Un lucru foarte important pe care vreau neapărat să-l specific este că la ședințele grupului de lucru a participat și un expert din cadrul CNA, iar caietul de sarcini a fost consultat cu Agenția Achiziții publice”, a adăugat primarul.

Ion Ceban a subliniat că prioritate va fi acordată suburbiilor, întrucât cea mai gravă problemă ar fi acolo. „Cei din suburbii se află într-o situație mai delicată, luând în considerare că în majoritatea cazurilor transportul este realizat prin microbuze. Iar noi știm cum lucrează majoritatea acestor rute. Nu se respectă graficul, unitățile nu opresc în stații, iar șoferii nu oferă tichete”, a subliniat primarul

Edilul capitalei a punctat că locuitorii au nevoie de autobuze noi, pentru a nu sta clai peste grămată, înghesuiți în unități. Plus, în capitală sunt autobuze care de 3 ori și-au depășit timpul de utilizare. Ion Ceban a adus mulțumiri consilierilor, care au votat pentru acest proiect, întrucât la acest obiectiv comun au muncit toți. „Nu avem ce împărți, doar problemele și grijile cetățenilor. Pentru asta oamenii au dat vot de încredere”, a precizat Ceban.

Amintim că Primăria Chișinău a semnat primul contract cu o bancă comercială din țară, pentru a primi 55 de milioane de lei destinați asamblării troleibuzelor la Chișinău. Potrivit primarului, până la sfârșitul anului va fi suplinit parcul de troleibuze cu încă 35 de unități.

Logo_MAN_CEBAN