Platforma „Educație Online” – o alternativă în procesul de învățământ. Ion Ceban trebuie să fim pregătiți pentru orice situație

ion_ceban_scoala_2020

Pentru perioada de învățământ, o alternativă pentru elevii din capitală, dar și din țară este Platforma „Educație Online”, creată de către Primăria Chișinău, la propunerea edilului capitalei, Ion Ceban.

La această idee s-a ajuns în urma discuțiile pe acest subiect în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață, unde s-a abordat metodele posibile puse în practică de la 1 septembrie.
Edilul capitalei afirmă că chiar dacă au fost repartizați bani pentru reparația școlilor din capitală, trebuie ca responsabilii să fie pregătiți de orice.

„Noi știm că nu este ușor pentru nimeni. Dar copiii trebuie să-și continuă studiile și noi trebuie să ne gândim în primul rând la ei. Părinții sunt speriați, la fel ca și cadrele didactice, de felul cum se va desfășura anul de studii. Iată de ce noi trebuie să avem reguli clare și explicite pentru toată lumea.

Să fie gândit și planul de acțiuni, în cazul în care avem focare într-o instituție sau alta. O alternativă pentru copii este și Platforma Educație Online, pe care am lansat-o. Din start, de la lansarea proiectului, deși era realizat la nivelul municipiului, ne-am gândit că această platformă trebuie să fie destinată pentru toți copiii”, a subliniat edilul.

Ion Ceban a mai adăugat că sunt multe instrumente, care pot fi folosite pe această Platformă, din acest motiv se poate de folosit la nivel național.

Între timp, Ceban afirmă că a semnat certificatele pentru cadrele didactice care au muncit în calitate de voluntari și au contribuit cu un număr impresionant de lucrări digitale care au îmbunătățit biblioteca digitală Educație online.

Amintim că Primăria Chișinău a alocat 100 de milioane de lei pentru reparația școlilor și grădinițelor din capitală. Mai mult, s-au mai oferit peste 4 milioane de lei pentru procurarea celor necesare, cum ar fi măști de protecție, dezinfectant și alte materiale necesare împotriva COVID-19.

Logo_MAN_CEBAN