În condițiile în care specialiștii au anunțat un Cod Galben de inundații în unele zone din țară, Ion Ceban a cerut ca în capitală să fie curățate toate țevile de captare a apei

ion_ceban_harta_hidro

Traficul în zonele cu risc de inundații din capitală va fi redirecționat pe timpul ploilor. Despre aceasta a declarat primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru zilele următoare un cod galben de inundații în unele regiuni ale țării, edilul a solicitat să fie curățate gurile de captare în toate zonele din capitală cu risc de inundații.

„Totodată, am cerut să se urgenteze acele calcule cu privire la intervenția, reparația și curățarea gurilor de captare din oraș, astfel să remediem această situație care persistă de fiecare dată când afară plouă. Inundații ale străzilor pot fi, asta deoarece, rețelele pluviale din capitală sunt calculate pentru un volum de 17 l/m2, iar duminică au căzut precipitații de 27 l/m2”, a punctat edilul.

Primarul spune că rezolvarea problemei va dura, pentru că includ costuri. „Suntem în căutarea de soluții. Treptat vom reuși”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN