Primăria Chișinău va lansa trei sisteme digitale. Ion Ceban: Birocrația și corupția vor fi eliminate

ion_ceban_semnat_contract

Pentru a crește transparența decizională în parcursul documentației în Primăria Chișinău, edilul capitalei, Ion Ceban a semnat astăzi un contract de colaborare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC).

Astfel, municipalitatea va lansa 3 sisteme informatice relevante domeniului de activitate: Managementul Documentelor; managementul petițiilor și managementul resurselor umane.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general Ion Ceban spune că STISC este gata să ne pună la dispoziție aplicații şi servicii informatice de cea mai bună calitate şi în cele mai bune condiții, oferind suport tehnic şi logistic.

„Acest lucru va asigura transparența proceselor operaționale, evidenţa, controlul executării, stocarea şi regăsirea documentelor, în orice format electronic, inclusiv imagini ale documentelor pe hârtie. Accesarea actelor va fi posibilă şi de pe telefonul mobil.

Încă în perioada campaniei electorale, mi-am propus să asigur informatizarea proceselor și activităților primăriei municipiului Chişinău și asta vreau să realizez”, a punctat edilul.

Ceban a subliniat că birocrația și corupția vor fi eliminate din primăria Chișinău atunci, când vom digitaliza la maximum serviciile oferite cetățenilor.

Logo_MAN_CEBAN