În curând vom avea troleibuze noi. Ceban: Am reușit să semnăm cu banca primul contract de împrumut în valoare de 55 de milioane de lei

ion_ceban_troleibuse_contract

Primăria Chișinău a semnat primul contract cu o bancă comercială din țară, pentru a primi 55 de milioane de lei destinați asamblării troleibuzelor la Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-un video pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, până la sfârșitul anului va fi suplinit parcul de troleibuze cu încă 35 de unități.

„În același timp a fost definitivat caietul de sarcini pentru procurarea a 100 de autobuze noi. Urmează ca procedurile de licitație să fie lansate în cel mai scurt timp”, a precizat primarul.

Ceban a mai adăugat că vrea ca toate aceste unități care urmează să vină, să aibă aer condiționat, ca pasagerii să călătorească în confort pe timp de vară.

Amintim că proiectul primarului general, Ion Ceban, a fost votat în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Astfel, municipalitatea va luat un credit în valoare de 130 de milioane de lei. Cu acești bani municipalitatea va putea în acest an asambla 35 de troleibuze, dintre care 5 articulate. Creditul va fi luat de la o bancă comercială din Republica Moldova, pentru o perioadă de 7 ani, având o dobândă de 6,9% anual.

Ceban a declarat anterior căpPentru anii viitori se va strădui să găsească finanțe, pentru a mai aduce unități de transport noi. În total vor fi asamblate la Chișinău 90 de troleibuze, dintre care 20 articulate, până la finele lui 2023.

https://youtu.be/dxPxN7C4oVs
Logo_MAN_CEBAN