Toate construcțiile problematice cu litigii, din capitală, pot fi găsite pe o platformă online. Ion Ceban: Toată informația va fi prezentată cetățenilor

ion_ceban_problema_constructie

O dispoziție pentru crearea unui grup de lucru, care se va ocupa de identificarea clădirilor problematice din capitală, a fost emisă astăzi de către primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, de astăzi, construcțiile problematice din municipiul Chişinău, pot fi găsite pe o hartă online, unde, la moment sunt incluse 20 de șantiere de acest gen.

Platforma online este creată de ArcGIS și poate fi găsite la acest link: https://portal.dgaurf.md/conflicte/. Mai mult, aplicația poate fi accesată și de pe telefonul mobil.

„Ţinând cont de constatările organelor specializate de supraveghere tehnică, dar şi de sesizările şi actele de constatare ale direcţiilor de profil, grupul de lucru creat a identificat clădirile problematice din oraş”, spune edilul.

Astfel, pe hartă sunt indicate adresele construcțiilor, beneficiarul acesteia, data emiterii actelor permisive, etapa la care sunt lucrările pe șantier. Totodată, este descris şi litigiul ce ţine de obiectul respectiv. Odată ce problema litigiului dintre părți va fi rezolvată, construcția respectivă va fi eliminată de pe hartă, mai spune primarul.

„Oamenii trebuie să cunoască agenţii economici, care nu îşi onorează obligaţiunile în faţa cetăţenilor. Noi suntem pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar în limita legii”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN