Infrastructura pentru transportul alternativ, tot mai modernă. Ion Ceban: Toate solicitările asociațiilor bicicliștilor sunt discutate la primărie

Ion_ceban_biciclisti

Infrastructura pentru transportul alternativ, în special pentru biciclete și trotinete, s-a îmbunătățit semnificativ, iar suprafețele cu benzi dedicate sunt într-o continuă creștere. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că zeci de kilometri pe arterele importante ale Capitalei au fost reabilitate și corespund regulilor de circulație a transportului alternativ.

”Personal, zilnic, vin la serviciu cu transport alternativ, fie bicicletă, fie trotinetă. Promovăm acest proces. Infrastructura s-a îmbunătățit, în special pe trotuare, cum ar fi Mircea cel Bătrân, Calea Ieșilor, Alecu Russo, bd. Moscova, pe Dacia au loc lucrări ample în acest sens. Mâine vom avea o ședință, unde vom discuta și despre propunerile asociațiilor bicicliștilor, vom continua și vineri”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a reamintit că pentru o siguranță mai bună a pietonilor și bicicliștilor, Primăria Chișinău a venit cu inițiativa de a limita viteza de circulație pentru vehicule în centrul istoric la 30 km/h.

”Măcar o lună să pilotăm acest proiect. Avem indicatoare și benzi speciale. Învățăm să fim toleranți față de șoferi și pietoni. Trebuie să fim responsabili. Trebuie să luăm măsuri drastice. Pentru orice situație dificilă în raport cu alt participant, pieton, biciclist, trebuie să fie amenzi usturătoare”, a adăugat Ion Ceban.

Primarul Capitalei susține că accidentele cu implicarea bicicliștilor și pietonilor pot fi evitate la maximum dacă, așa cum se întâmplă în țările europene, sancțiunile pentru șoferi ar fi mult mai dure.

Logo_MAN_CEBAN