Institutul „CHIȘINĂUPROIECT” nu este valorificat la maxim. Ion Ceban: „ Trebuie să ajungă una din instituțiile, care să ajute la dezvoltarea urbană”

ion_ceban_2020_1_proect

Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂUPROIECT” nu este valorificat la maximă, iar cu o muncă comună, locuitorii capitalei, vor avea numai de câștigat. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei ședințe cu angajații institutului.

„Pentru început i-am felicitat cu ocazia a 45 de ani de la crearea acestei instituții, care este importantă atât pentru municipiu, cât și pentru Republica Moldova”, spus Ceban.

Ceban a trasat cele mai importante trei obiective în colaborarea cu cei din institut. „Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂUPROIECT” trebuie să ajungă una din instituțiile importante care să ajute la dezvoltarea urbană a municipiului Chișinău.

Și avem mai multe proiecte importante la care trebuie să lucrăm în comun:

• Actualizarea planului urbanistic general

• Planul de mobilitate urbană durabilă

• Concepția de dezvoltare durabilă a transportului

• Planul urbanistic zonal în zona centru

• Concepția amplasării comerțului stradal, mă refer la gherete

• Reamenajarea bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt în ce privește fațadele și publicitatea stradală”, a spus edilul capitalei.

Un alt obiectiv ar fi ca Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂUPROIECT” trebuie să devină Centru de excelență și instruire, atât pentru specialiștii din cadrul instituției, cât și din primărie. Ultimul obiectiv pe care și-l propune, este că toată informația să fie în format electronic, pentru a avea un control la ce etapă se desfășoară anumite lucrări.

„Vreau ca „CHIȘINĂUPROIECT” să devină un partener strategic al Primăriei Chișinău, pentru că are potențial, iar potențialul acesta nu a fost folosit pe deplin până acum. Tot ce ne-a rămas acum, e să ne ridicăm mânicile și să ne apucăm de lucru”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN