Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” va avea trei generatoare moderne pentru a preveni penele grave de curent

349012752_197467486524313_1823893137735503205_n

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a recepționat 3 generatoare de energie electrică cu o capacitate totală de aproximativ 880 kW, pentru a asigura fiabilitatea serviciilor în cazul deconectărilor de energie la nivel național sau a situațiilor de urgență. Echipamentele, în valoare de 157 mii dolari, au fost donate de USAID în cadrul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova.

”Astăzi am participat la evenimentul de recepţionare a unuia din cele 3 generatoare, care este cel mai mare, cu capacitatea de producere a energiei de 400 kW. Acesta a fost amplasat la Stația de Tratare a Apei, acolo unde apa se filtrează și se prelucrează conform parametrilor de calitate, iar ulterior este livrată pentru cei peste 1 milion de consumatori din municipiul Chișinău, inclusiv suburbii și oraşul Ialoveni”, a declarat edilul Ion Ceban.

Cel de-al doilea generator se va afla la oficiul central al întreprinderii, iar al treilea este mobil și va putea fi utilizat, la necesitate, la oricare dintre obiectivele strategice ale companiei.

”Generatoarele primite astăzi din partea USAID sunt o investiție pe termen lung și o sursă alternativă de producere a energiei electrice în cazurile exepţionale, cum am avut de exemplu situația dificilă înregistrată la sfârșit de noiembrie 2022, când mai multe instituții din țară au fost deconectate de la energie electrică și activitatea S.A.,, Apă-Canal Chișinău” a fost perturbată, iar efectele negative s-au declanșat în lanț”, a mai adăugat Ion Ceban în cadrul ceremoniei de donație a celor trei generatoare.

Logo_MAN_CEBAN