Ion Ceban: 700 de pachete alimentare urmează să ajungă la persoanele din categoria social vulnerabilă din capitală afectate de pandemia COVID-19

ion_ceban_ajutor

700 de pachete alimentare urmează să ajungă la persoanele din categoria social vulnerabilă din capitală afectate de pandemia COVID-19. Potrivit primarului general Ion Ceban, acţiunea are loc la iniţiativa Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Canadei, prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

„Oameni cu suflet mare care susțin primăria Chișinău în diverse acțiuni frumoase pentru cetățeni! Fiecare pachet cântăreşte 13 kg şi conţine produse cu paste făinoase, crupe, ulei şi conserve din carne. 100 de pachete au fost deja distribuite copiilor de la Şcoala auxiliară Nr. 6 din capitală.

Alte 200 de colete vor ajunge la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, iar 400 de pungi au fost repartizate în toate preturile de sector. Beneficiarii ajutoarelor umanitare au fost selectaţi de către reprezentanţii Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate”, a declarat Ceban.

Edilu subliniază că este vorba despre persoanele defavorizate care au venituri mici, familiile cu mulţi copii sau care educă minori cu dizabilităţi, dar şi persoanele cu necesităţi speciale.

Amintim că anterior la deschiderea Centrului COVID-19 Chișinău, Societatea Naţională de Cruce Roşie Moldova a venit cu o donaţie de dezinfectanţi, plapume şi lenjerie de pat. Totodată, mişcarea internaţională din care fac parte 192 de ţări a mai venit cu un lot de soluţie dezinfectantă pentru RTEC şi PUA.
Mulţumesc partenerului Societatea Naţională de Cruce Roşie Moldova pentru colaborare şi sprijin.

Logo_MAN_CEBAN