Ion Ceban a făcut bilanțul campaniei electorale.

ion_zavtra_deni_1

Astăzi, 18 octombrie, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău a prezentat sinteza tuturor programelor de dezvoltare a capitalei. Ion Ceban a reiterat că Programul său de administrare a municipiului e menit să trateze 3 probleme fundamentale, care afectează prezentul și amenință viitorul Chișinăului: exodul, economia primitivă și necompetitivă a municipiului Chișinău și dezbinarea socială.

De aceea, programul de administrare pe care îl propune chișinăuienilor are la bază 5 documente strategice care vor sistematiza dezvoltarea municipiului:

1.  Concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău.

2.  Planul Urbanistic General.

3.  Planul de mobilitate urbană durabilă.

4.  Harta investițională a Chișinăului.

5.  Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului.

Ion Ceban își propune să transforme municipiul Chișinău într-un oraș administrat eficient în care să domine transparența. Primăria municipiului Chișinău, condusă de Ion Ceban, va fi fără corupție și fără politică. Chișinăul, administrat de Ion Ceban, va fi confortabil pentru toți.

Duminică împreună vom decide soarta municipiului Chișinăului pentru următorii 4 ani. Sunt singurul candidat care propune chișinăuienilor soluții reale pentru problemele lor și concepții de dezvoltare a municipiului, elaborate împreună cu specialiștii din toate domeniile. Am ales în aceasta campanie să mă axez pe problemele primordiale ale municipiului atît pe termen scurt cît și pe termen lung în toate domeniile vitale pentru municipalitate: canalizare și apeduct, grădinițe și școli, drumuri și trotuare, acoperișuri și curți, terenuri de joacă și sport, transport public și trafic, parcuri și scuaruri, iluminare și deșeuri. Pe toate știu cum să le gestionez profesionist, inclusiv toate proiectele necesare suburbiilor.”, a declarat Ion Ceban.  

Candidatul a precizat că a fost o campanie complicată, în care a fost atacat de către toți oponenții lui, însă el a ales să se concentreze pe întîlnirile cu oamenii și discutarea problemelor și soluțiilor pentru municipiu.

Contracandidații mei m-au atacat aproape în fiecare zi. Am încercat să evit orice confruntare. Înțeleg că mulți dintre ei au vrut să-și facă mai mult capital politic pe numele și imaginea mea. A fost alegerea lor. Eu mi-am propus să vin cu soluții concrete, concepții de dezvoltare, elaborate împreună cu specialiști în domenii urbanistice și asta am făcut. În oraș este nevoie de administrare. În oraș este nevoie de rezolvarea problemelor oamenilor. Asta voi face!”, a precizat Ion Ceban.

În cadrul conferinței de bilanț, Ion Ceban a prezentat sinteza imaginilor video privind viziunea sa și a echipei sale de modernizare a municipiului Chișinău.

Avem priorități foarte clare. Am explicat cum vom administra bugetul municipiului și cum îl vom majora, dar și cum vom atrage resurse externe pentru implementarea tuturor acestor proiecte. Mulțumesc echipei mele care mi-a fost alături. Mulțumesc tuturor cetățenilor care mă susțin în această campanie. Vă chem în data de 20 octombrie la votare pentru a alege primarul capitalei din primul tur. Este posibil. Doar așa putem economisi 8 milioane de lei pentru a-i investi apoi în grădinițe, parcuri, stadioane sau asistență pentru cei nevoiași. Vă asigur că vom realiza toate proiectele pe care ni le-am propus.”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN