Ion Ceban a prezentat conceptul de modernizare a pasajelor subterane din Chișinău (VIDEO)

ion_ceban_perehod

Сandidatul a anunțat că programul său de administrare pentru anii 2019 – 2023 prevede modernizarea tuturor pasajelor.
În debutul conferinței, Ion Ceban a prezentat imagini video impresionante cum vor arăta trecerile subterane după ce vor fi reconstruite.

”Azi în Chișinău sunt 20 de treceri subterane, iar marea majoritate dintre ele arată dezastruos, spre mare regret. Asta în condițiile în care ele trebuie să asigure oamenilor trecerea intersecțiilor cu trafic deosebit de intens, chiar periculos. Se întîmplă foarte des că pietonii traversează drumul pe carosabil anume din cauza că pasajele subterane sunt în stare deplorabilă. Prin urmare oamenii sunt puși în situația de a alege între a-și risca viața sau a traversa drumul în condiții dezastruoase. Starea subteranelor o cunoaștem cu toții: scările sunt deteriorate, tencuiala cade, mirosul este insuportabil. În multe nu mai există nici iluminat. Subteranele confirmă direct lipsa unui management defectuos în municipiu în ultimii ani.”, a precizat Ion Ceban.

Candidatul a anunțat că-și propune reabilitarea a cîte cinci pasaje subterane anual, astfel încît pînă la finalul mandatului toate cele 20 să fie modernizate. Ion Ceban a anunțat că pentru implementarea acestui proiect este planificată alocarea a 25 milioane lei anual.
”Noi vom identifica resurse atît din buget, cît și din exterior. Aceste treceri trebuie să fie confortabile pentru toată lumea, începînd cu persoanele cu dizabilități și finalizînd cu părinții care-și duc copiii în cărucior, persoane în etate și toți locuitorii și oaspeții capitalei.”, a menționat Ion Ceban.
Candidatul a adăugat că vrea să transforme municipiul Chișinău într-un oraș confortabil pentru toți.

”Foarte multă lumea a vorbit despre faptul că municipiul Chișinăul trebuie să devină o capitală europeană, dar au rămas numai cu vorbele. Eu chiar vreau și voi transforma Chișinăul într-o capitală europeană. Știm cum trebuie să alocăm aceste resurse din bugetul municipal, știm cum să atragem investiții străine pentru proiecte și implementarea lor se va produce în termenii stabiliți. Un lucru este cert: deficit mare de resurse financiare nu prea a fost pînă acum în municipiul Chișinău. Evident că bani nu ajung întotdeauna pentru tot, dar cea mai mare problemă a fost pînă acum lipsa de viziune și lipsa de bun simț. Noi avem și viziune și voință ca să schimbăm lucrurile și le vom schimba.”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN