Ion Ceban: În locul Autogării Centru aș face o parcare multietajată(VIDEO)

index1

Declarația a fost făcută de către candidatul pentru funcția de primar al capitalei în cadrul conferinței în care prezentat planul privind amplasarea și amenajarea parcărilor în Chișinău.

Ion Ceban a menționat că va identifica împreună cu autoritățile centrale o soluție pentru a fi evacuate toate automobilele din scuarul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” unde nu ar trebui să existe parcare.

Unde nu ar trebui să existe parcare este scuarul de la Teatrul de Operă și Balet. Acel spațiu trebuie să aparțină oamenilor și nu cutiilor metalice. Cu certitudine trebuie închisă acea zonă și amenajată. Avem două havuzuri extraordinare, avem un teatru foarte frumos acolo. Ce caută mașinile acolo, eu pînă acum nu pot înțelege.”,  a spus Ion Ceban.

Candidatul pentru șefia capitalei consideră că unul dintre locurile în care este potrivit să apară o parcare multietajată este teritoriul unde este amplasată Autogara Centru, care ar putea fi strămutată. 

Aș scoate Autogara din Centru. Acolo traficul este infernal, pe de o parte. Pe de altă parte, este poluat aerului și, pe de a treia parte, nu este funcțională. Autogara din Centru  este un loc foarte mare care poate fi eliberat pentru o parcare multietajată în perimetrul zonei centrale, iar pentru autogară avem două opțiuni: ori să fie mutată, în general, ori să fie făcută Autogara Est și Autogara Vest, despre care vorbeam anterior.”,  a precizat Ion Ceban.

Candidatul a adăugat că optează pentru parcări multietajate în zona centrală a orașului pentru a elibera arterele principale de automobilele parcate pe carosabil și pe trotuare. Ion Ceban propune ca și la fiecare intrare în oraș să fie construită cîte o parcare. Amintim că, în cadrul conferinței, el a propus un plan de amenajare a 4.000 de locuri noi de parcare anul în următorii patru ani.  

Logo_MAN_CEBAN