Ion Ceban a spus dacă va fi vaccinat împotriva COVID-19 sau nu și ce vaccin preferă

ion_ceban_despre_covid

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, spune că urmează să se vaccineze împotriva Covid-19, însă nu acum. Acesta a adus două argumente în urma întrebărilor jurnaliștilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul lansării proiectului pilor Nr.2 de achitare electronică în transportul public.

„Desigur, mă vaccinez. Dar aici medicii ar trebui să vorbească – când voi putea face acest lucru, pentru că m-am recuperat de la coronavirus abia săptămâna trecută. Când vor recomanda, atunci o voi face”, a spus Ceban.

În ceea ce privește alegerea unui vaccin specific, primarul nu este principial în acest sens: intenționează să fie imunizat cu vaccinul care va fi disponibil în acel moment.

Amintim că primarul general de la Chișinău a fost confirmată pe 17 martie pozitiv la Covid-19. După cum a raportat anterior Ceban, sistemul său respirator a fost afectat de COVID-19: avea o pneumonie bilaterală de 20% în plămânul stâng.

Ion Ceban s-a tratat acasă fiind monitorizat de medici și și-a descris zilnic starea de sănătate pe platforma JIRA.

Primarul general al Chișinăului a anunțat vindecarea de COVID-19 pe 1 aprilie la deschiderea primului centru municipal de vaccinare din capitală: ultimul test pentru coronavirus a arătat un rezultat negativ.

pentru_md