Veste bună din partea lui Ion Ceban. În 6 instituții de învățământ din municipiu vor fi instituite clase specializate de fotbal. Care sunt liceele?

ion_ceban_stadionul

În 6 instituții de învățământ din municipiu vor fi instituite clase specializate de fotbal. Despre aceasta scrie primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit edilului, după ce în anul trecut au demarat lucrările de reabilitare a stadioanelor din instituţiile de învăţământ: LT „Gaudeamus”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și LT „Liviu Deleanu”, ulterior se va iniția implementarea
Programului municipal privind dezvoltarea sportului.

Astfel, vor fi instituite clase specializate de fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul I/gimnaziu din municipiul Chișinău.

„Programul prevede identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor și neapărat construcția platformelor pentru amplasarea gazoanelor artificiale. Astfel, elevii vor beneficia de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care 2 stadioane de mărimi standard și 4 de mini-fotbal. Elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal””, a declarat Ceban.

Pentru implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal urmează să fie finalizate lucrările de amplasare a platformelor terenurilor de fotbal, amenajarea terenurilor cu gazoane artificiale de către Federația Moldovenească de Fotbal, organizarea de către FMF a cursurilor de instruire pentru antrenorii tuturor instituțiilor și selectarea copiilor pentru completarea claselor.

Ulterior va avea loc asigurarea cu echipament sportiv a elevilor claselor specializate de către FMF și elaborarea și aprobarea deciziei Consiliului municipal Chișinău privind alimentația elevilor din clasele specializate ale instituțiilor.

Respectiv, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal chiar în anul de studii ce urmează.

Pentru anul 2021 sunt preconizate lucrări de amplasare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial în 25 de instituții preuniversitare din municipiul Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN