Reparația drumurilor, zboruri cu elicopterul, pandemie Covid-19: Ce a discutat Ion Ceban la o întâlnire cu Greceanîi și Ciocoi

ion_ceban_grecianii

Primarul general, Ion Ceban, a participat ieri, împreună cu membrii Guvernului în exercițiu, la o ședință prezidată de șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, unde au abordat ultimele evoluții ale situației pandemice.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare, precum și despre situația social-economică din țară, în contextul stării de urgență anunțată. În același timp, a fost analizată posibilitatea revizuirii unor restricții, precum și introducerii altora.

Președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor. Potrivit Președintelui Parlamentului, trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor.

De asemenea, un subiect a fost și starea proastă a drumurilor, Ion Ceban afirmând că este vina Ministerului Economiei.

„Nu vreau să critic Ministerul Economiei sau să dau nume, dar se pare că cineva întârzie în mod deliberat soluția acestei probleme. Nu căutăm esența problemei, vrem o soluție. Problema în acest moment o reprezintă găurile de pe străzile Chișinăului. Poate că unii zboară cu elicopterul, dar noi mergem pe drumuri și mergem pe trotuare, care nu sunt în cele mai bune condiții în acest moment”, a spus primarul general.

Ion Ceban a subliniat că municipalitatea a oferit bani pentru reparația drumurilor din Chișinău, iar reparația poate fi începută imediat – singura întrebare este achiziționarea de asfalt fierbinte, ceea ce în prezent este imposibil.

„Astăzi am coordonat cu prim-ministrul în funcție și, probabil, în zilele următoare vom discuta acest lucru, precum și alte probleme ale municipalității. Deci, există o problemă de diferențiere a proprietății municipale și a statului – pe această problemă, uneori purtăm discuții dure cu Agenția Proprietății de Stat. Am vorbit și despre alte aspecte ale activității, în care primăria se suprapune cu diferite departamente și ministere. Comunicăm și căutăm soluții la probleme și probleme”, a punctat el.

Reamintim că renovarea străzilor din capitală este amânată din cauza lipsei dreptului de a cumpăra asfalt fierbinte conform noilor standarde. Municipalitatea a anunțat o licitație pentru achiziționarea de asfalt fierbinte, dar până la publicarea documentului care stabilește noi standarde pentru achiziționarea de asfalt, primăria nu va mai putea merge mai departe.

Logo_MAN_CEBAN