Ion Ceban, planuri mari pe segmentul deșeurilor. Care sunt planurile de viitor, discutate astăzi

ion_ceban_geseuri

Managementul Regiei Autosalubritate, despre cum sunt amenajate platformele și tomberoanele pe teritoriul orașului, închiderea ghenelor și soluții pentru sortarea deșeurilor, au fost subiectele discutarea astăzi cu responsabilii din cadrul primăriei și reprezentanții regiei.

Potrivit primarului general Ion Ceban, discuțiile s-au referit și la metodele de încheiere a contractelor cu locuitorii orașului, dar și înnoirea tehnicii de muncă și a echipamentelor.

„Scopul de bază este îmbunătățirea calității serviciilor prestate de către întreprindere. Pentru acest an ne propunem debursarea banilor din cadrul Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău” finanțat de BERD/BEI și E5P și lansarea achizițiilor pe tot segmentul proiectului ce presupune: achiziționarea autospecialelor, recultivarea gunoiștii „Bubuieci”, modernizarea depozitului de deșeuri Țînțăreni și crearea liniei de sortare a deșeurilor în complex cu modernizarea stației de transbordare a deșeurilor”, a exprimat acesta.

Edilul afirmă că sunt doar câteva din realizările care sunt planificate ca parte a acestui proiect.

Planul și obiectivele de bază la care trebuie să se ajungă sunt ca un procent cât mai mic de deșeuri produse zilnic de municipalitate să ajungă la poligonul pentru deșeuri.

Logo_MAN_CEBAN