Ion Ceban: Am lansat o nouă campanie de informație privind măsurile de protecție anti-Covid: „Pentru Viață. Pentru Sănătate”

ion_ceban_pentru_viata_pentru

„Pentru Viață. Pentru Sănătate” – este sloganul Campaniei de informare privind măsurile de protecţie anti-COVID-19, iniţiate de Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, campania de informare se va desfăşura în cadrul proiectului trilateral „Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți”, la care municipiul Chișinău a fost desemnat participant în toamna anului 2020 şi care este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

„Scopul campaniei este de a informa populația municipiului Chișinău privind măsurile de protecție împotriva COVID-19 și promovarea responsabilității colective pentru a reduce riscul de infectare și efectele negative ale coronavirusului. Prin intermediul acestei inițiative, municipalitatea va crește şi stocurile de echipamente medicale și consumabile pentru acordarea asistenței medicale urgente. Proiectul prevede consolidarea parteneriatelor bazate pe solidaritate într-o situație de urgență creată de pandemie și schimbul de experiență în cele trei urbe privind provocările legate de combaterea acestui fenomen”, a declarat acesta.

Pe tot parcursul pandemiei, municipalitatea împreună cu instituțiile responsabile de gestionare a crizei COVID-19, a fost alături de lucrătorii din sistemul medical și social care activează în prima linie.

În acest sens Primăria Chișinău a depus toate eforturile pentru a dota cu aparataj şi echipamente de protecţie toate instituţiile medicale municipale.

pentru_md