Ion Ceban, despre cei de la Ministerul Economiei: Gropile în asfalt nu pot astupate din cauza lor: Luații într-un autobuz și făcețile o excursie prin oraș

ion_ceban_asfalt

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că cei de la Ministerul Economiei tărăgănează lucrurile în ceea ce ține de aprobarea regulamentului privind standardele procurarii asfaltului fierbinte.

„Am văzut că au început să se miște cei de la Ministerul Economiei să se miște în această privință, asta după ce am făcut presiuni. După ședință, voi incerca să telefonez pe ministrul interimar.

Problema este foarte acută. Eu sper că cei care se fac responsobili să se implice mai mult în acest sens. Pentru că situația aceasta nu poate fi tolerată. Făceți o invitație celor de la Minister, luații într-un autobuz de la Primărie și haideți să îi ducem pe străzile capitalei. Poate ei vin pe calea aerului? Sau trăiesc în altă parte”, a declarat Ceban.

Amintim că săptămâna trecută nu era disponibil niciun agent economic să ofere asfalt în conformitate cu standardele noi pentru a putea interveni cu reparațiile curente pe străzile capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, deşi bani în bugetul municipal sunt prevăzuţi pentru reparaţia drumurilor, Primăria Chișinău este în continuare blocată de birocraţia de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii. În consecinţă locuitorii capitalei sunt nevoiţi să meargă prin găurile descoperite, care s-au înmulţit după perioada rece.

„Lucrările de reabilitare a străzilor din capitală ar trebui să se realizeze în termen în funcţie de necesităţile stabilite şi nu în luna octombrie. Noi însă până astăzi nu avem o claritate în acest sens, deşi am insistat ca standardele privind procurarea asfaltului fierbinte să fie aprobate încă la sfârşitul anului trecut”, a conchis acesta.

pentru_md